joi, 20 iulie 2017

GREECE 2017 part 4 - Day 3

La ora 6 de dimineata aud din cort un puternic sunet de Indian. De omieoptsute si ceva de cc. Ma trezesc, dar parca nu sunt pregatit sa ies din cort. Mai stau putin! Il aud pe Andreas cum se departeaza. Trebuie sa ies. Sau sa fac pe mine. Ies! Daca tot am iesit si e asa liniste ma apuc de scris. Sunt restant cu o zi. Internetul merge ceva mai bine asa ca am avut ceva spor.
Mi-am facut si o prietena. Nu-i asa ca pare nerabdatoare sa termin de scris sa vada ce am mai facut in ultimul timp?
Nu a fost curioasa deloc, S-a plictisit repede si a plecat!
Ma tot uitam la cort si incercam sa ma gandesc cum ar fi daca m-as apuca sa il strang! Hmmm... Il mai las. E pacat sa il stric, parca arata bine asa cum e. In plus, cand il vad, simt ca sunt cumva de-al casei.
E trecut de 11 si inca nu am inceput sa strang bagajul. Prietenii cu care m-am intalnit aici se pregatesc sa plece la plaja, asa ca, neavand incotro, imi iau inimi in dinti, strang tot si pun pe mine toate izmenele alea atarnate. Am auzit ca in Grecia e frig intre 12 si 4 (pm)!!!
Aleg sa nu merg pe autostrada, atat pentru taxele care trebuie platite, cat si pentru peisajele pe care le-as putea rata. Am ratat doua chiar trecand pe langa ele. Un barulet mic intr-n sat aproape de plaja, si un punct de belvedere. Si acum imi pare rau ca nu am oprit! In rest nimic interesant. Pana la ferryboat! Coada cat toate zilele si pentru ca masinile erau parcate aiurea, nici nu am putut trece printre. Dar am razbit! Si ne-am pus in miscare:
Frumos, lume multa, coada la bar, sete multa. Dupa aproximativ 10-15 minute am reusit sa cumpar un pepsi. Nu mi s-a parut scump comparativ cu ceea ce mai vazusem si era si rece. Good job. Mi-am promis ca o sa zic ceva si depre dorul de a vorbi limba romana. Cat am calatorit cu Andreas nu am auzit decat engleza cu accent german, bulgara si greaca. Nu credeam ca exista acest sentiment... Imi venea asa sa strig ceva in romana. Tare! Dar tare de tot, asa cum cand ti-e sete rau vrei sa bei dintr-un pahar mare.
Am ajuns THASOS
Prima impresie: foarte buna! Aveam deja GPS-ul setat pe Camping Goldean Beach, asa ca urmez traseul. Mi s-a parut ciudat ca la un moment dat trebuie sa fac dreapta pe un drum nu tocmai placut ochiului. Plin de gropi si panta cam mare. Stau putin sa ma gandesc... MA BAG! Am mers ce am mers, dar in loc sa se normalizeze era din ce in ce mai rau. Am oprit la un moment dat pentru ca era o urcare destul de nasoala, pe jos nisip si nici nu vedeam ce e dincolo. Mare greseala. M-am opintit din toti rarunchii sa nu scap motocicleta. Chiar si stabilizata a fost dificil pentru ca se afunda cricul in pamant, nisip sau ce era jos! Am mers sa vad ce e mai departe. Parca era ceva mai bine, iar pe partea stanga cred ca stupi de albine erau! Asta imi mai lipsea sa ma atace si albinele. Eram destul de incordat, dar pornesc! Trec cu bine de acel moment, mai merg putin si vad un super peisaj!
 N-am invatat nimic din prima incercare. Am vazut peisajul si am oprit imediat, tot panta, tot nisip... 5 secunde mai tarziu, Varadero a facut cunostinta cu pamantul grecesc cu toata partea stanga! Hmmm &%@$^@*#!!!
Am incercat sa o ridic... Ce vorbesti?! Plus ca si daca o ridicam se ducea cine stie unde! Si cum ii admiram eu asa burta vad ca incepe sa curga benzina! &%@$^@*#!!! Eram extenuat! De la caldura, de la prima incercare (din care nu am invatat nimic, am zis?) si de la fortarile de a o ridica. Stiam ce am de facut, dar nu mai puteam. Am mai stat asa pret de cateva zeci de secunde si ma uitam cum curge benzina (1.48 euro/litru'). A fost un moment in care mi-ar fi placut sa fiu acasa! Doar un moment! Am dat toate bagajele jos si am ridicat-o! Am ajuns in scurt la soseaua pe care am parasit-o si am ajuns cu bine in camping.
Frumos campingul, frumoasa zona... Am instalat cortul, am facut un dus si am plecat sa mananc ceva. Stiam ca e bine sa te indepartezi putin de plaja pentru a gasi ceva mai ieftin si mai bun, asa ca am nimerit la Escape numaistiucum. Am mancat un Giros pe care l-am udat cu o bere Mythos avand un fundal sonor chiar misto!

 Am mancat, am baut, deja in drum spre camping ma gandeam ce va fi maine. Credeam ca seara se va incheia in scurt timp, dar surpriza: la intrare in camping un BMW GS 1200 (cred) si un tip care era la receptie. Am vorbit cu el, i-am spus ca era un loc liber fix langa al meu cort si s-a instalat. His name is Bulent. Biulent, u cu 2 purici in cap :) E din Istanbul si calatoreste singur! Am baut o bere impreuna si mai urmeaza!
Traseul de azi nu a fost deloc lung, dar cel mai cel de pana acum:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu